Hjælpeartikler

Brandsikkerhed

Hvis du følger nogle simple råd, kan du mindske risikoen for brandskader og gøre din bolig mere brandsikker. Hvis der alligevel opstår brand, er det vigtigt at være godt klædt på til, hvordan du håndterer situationen.

Gode råd til brandsikkerhed

Sørg for at have røgalarmer i din bolig og hav gerne en brandslukker stående. Det er vigtigt, at du holder flugtveje frie og ikke bruger eventuelle trapper og opgange til opbevaring. Tjek jævnligt dine elinstallationer og sørg for at de er lovlige. Det kan være en god idé at lave og øve en flugtplan. Hold også døre lukket mellem gange og trapper, så en eventuel brand får sværere ved at sprede sig.

Gode råd til en brandsikker bolig

BoGodt har samlet en række gode råd, som kan være med til at sikre dit hjem, hvis uheldet skulle være ude, og der opstår brand.

Læs mere her
Grillsikkerhed

Du må ALDRIG grille indenfor – grillen må kun anvendes i det fri, hvis det er tilladt i din afdeling. Læs mere i jeres husorden. Hvis du griller, skal du være opmærksom på at holde afstand til ejendommens facade, og at grillen står på et underlag, som ikke er brandbart.

Husk at tegne en forsikring

Det er din egen indboforsikring, der skal dække udgifter til nyt indbo og evt. udgifterne til en midlertidig bolig (genhusning), mens skader udbedres i din bolig. Har du ikke forsikring, eller dækker din forsikring ikke skaden, må du selv betale. Derfor anbefaler BO-VEST, at du har en indboforsikring.

Relaterede hjælpeartikler 4